Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Ramnicu Valcea

ICSI Rm. Vâlcea la BIOFEST 2024: Inovație și Sustenabilitate în Focalizare

În perioada 28-30 martie 2024, anunțăm prezența ICSI Rm. Vâlcea, prin departamentul ICSI Analytics la BioFest 2024, eveniment de referință în domeniul tehnologiilor avansate, produselor inovatoare și tendințelor actuale din industria alimentară, agricultură, protecția mediului și sustenabilitate. Organizat de Universitate Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, festivalul își deschide porțile în campusul universitar, oferind acces liber tuturor celor interesați.

Reprezentând o punte între cercetare și nevoile concrete ale societății, ICSI Analytics aduce în prim plan soluții analitice integrate și multidisciplinare, transferându-le apoi către economie. Cu un portofoliu ce include laboratoarele ICSI Rm. Vâlcea, misiunea noastră centrală este dezvoltarea, cercetarea și implementarea tehnologiilor avansate pentru studiul izotopilor stabili de mediu, markerilor și a profilurilor compoziționale sau elementale. Prin intermediul acestor abordări, oferim servicii și expertize de înaltă calitate beneficiarilor noștri, atât din țară, cât și din străinătate, precum:

  • Markeri de autenticitate/ origine. Metodologii analitice de investigare a calității băuturilor/ produselor alimentare;

  • Metodologii alternative, substitutive/complementare amprentării izotopice pentru caracterizarea și clasificarea produselor naturale, în scopul determinării originii și trasabilității acestora;

  • Soluții de gestionare/ratare şi valorizare a deșeurilor organice și industriale;

  • Materiale – adsorbanţi selectivi, structuri carbonice nanostructurate, membrane.

La BIOFEST 2024, ne propunem să evidențiem contribuția noastră semnificativă la progresul științific și tehnologic, subliniind angajamentul nostru față de inovare și excelență în cercetare. Vor fi prezentate ultimele noastre realizări, care răspund unor provocări societale importante, cum ar fi soluții pentru un mediu mai curat, identificarea surselor de poluare, siguranța alimentară și promovarea unui stil de viață sănătos.

BIOFEST va găzdui dezbateri, conferințe și prezentări de companii, oferind o platformă unică pentru schimbul de idei și discuții despre provocările viitorului în domeniile alimentar, agricol, protecției mediului și multe altele. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu specialiști, reprezentanți ai comunității academice, autorităților publice și de reglementare, precum și colegi din industrie, pentru a dezbate subiectele esențiale ale momentului.

Vă invităm să ne vizitați la standul nostru pentru a descoperi mai multe despre contribuția noastră la un viitor mai sustenabil și să discutați cu experții noștri despre cum putem lucra împreună pentru a face față provocărilor de mediu ale prezentului și viitorului.

Data: 28-30 Martie 2024

Locație: Campusul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București

Pentru mai multe informații despre BIOFEST 2024 vă rugăm să vizitați www.biofest.upb.ro.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.