Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Ramnicu Valcea

Misiunea noastră constă în derularea de activități începând de la cercetarea fundamentală a structurilor de material, până la obținerea de produse și tehnologii noi în domeniul energiilor regenerabile. Implementarea, dezvoltarea și diseminarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen și pile de combustibil reprezintă provocări pe care ICSI Energy le abordează pentru dezvoltarea unui portofoliu robust comprehensiv de CDI la nivel național.

ICSI Energy derulează activități de cercetare-dezvoltare focalizate pe:

  • Conversia hidrogenului în energie cu ajutorul pilelor de combustibil – programul intern prioritar de dezvoltare și producere pile de combustibil – programul „Gas 2 Power”.
  • Dezvoltarea de noi materiale pentru pile de combustibil cu membrane schimbătoare de protoni în scopul scăderii costurilor de producere și îmbunătățirii performanțelor – Mat 4 H.
  • Dezvoltarea de propulsoare „curate” pentru mobilitate – programul „H-mobility”.
  • Tehnologii de stocare a energiei utilizând hidrogenul – programul „Power 2 Gas
  • Tehnologii hibride de stocare energie – programul Lithium-Ion-Battery.

Pentru toate aceste direcții, programul de diseminare și perfecționare (H-outreach) are în vedere activități pentru introducerea tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen în „cultura” populației, scăderea potențialelor reticențe, dar și creșterea și lărgirea masei de speciliaști în domeniu.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.