Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Ramnicu Valcea

August 2014- CNHPC devine obiectiv de interes național, fiind o instalație suport dotată cu facilități experimentale și de testare necesare abordării unei vaste game de cercetări legate de utilizarea hidrogenului în scopuri energetice.

CNHPC și-a asumat un set de programe ce includ elemente cheie pe care Instalația de Interes Național trebuie să le urmărească în vederea dezvoltării și promovării tehnologiilor energetice bazate pe surse regenerabile de energie și hidrogen. IIN-CNHPC asigură un suport ştiinţific, tehnic şi logistic adecvat, fiind accesibilă şi altor utilizatori interesaţi în desfăşurarea unor activităţi de cercetare proprii sau în colaborare. Accesul se poate face în toate spațiile alocate instalației, pe baza unor protocoale de cooperare și cu însușirea procedurilor de lucru aferente sistemelor experimentale existente.

Activitatea de cercetare efectuată permite obţinerea unor rezultate ce asigură racordarea cercetării româneşti la comunitatea ştiinţifică internaţională în domeniile de avangardă investigate prin abordarea de proiecte de cercetare cu caracter interdisciplinar, susținerea colaborărilor, formarea, pregătirea și perfecționarea specialiștilor și menţinerea experienţei acumulate în funcţionarea şi exploatarea instalației.

Finanțarea IIN-CNHPC 2017:  5.359.115 lei

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.