Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Ramnicu Valcea

Calitatea este un standard care conditionează activităţile laboratoarelor ICSI.

Contribuim cu expertize/investigaţii fizico-chimice şi izotopice avansate în domeniul Sănătăţii, Siguranţei & Mediului, oferind partenerilor noştri servicii de laborator şi consultanţă de cea mai bună calitate pentru domeniile “Siguranţă  alimentară”, „Mediu” si „Energie”.

Siguranţa alimentară – Testarea autenticităţii

Specific acestui domeniu, expertiza ICSI Analytics se referă la utilizarea izotopilor stabili ca markeri pentru detectarea falsificării produselor naturale şi evaluarea conformităţii declaraţiilor de origine. Complementar, efectuăm un număr însemnat de încercări prin metode fizice şi chimice clasice, printre care le enumeram pe cele prin cromatografie de gaze, cromatografie de lichide sau spectroscopie (absorbţie atomică, ultravioletă), instrumente analitice utilizate în mod curent pentru caracterizarea compoziţională şi controlul calităţii produselor.

Oferim posibilitatea de stabilire a unor abordări analitice orientate, în funcţie de problematica specifică de investigat, care să contribuie la promovarea produselor româneşti de calitate, la protejarea produselor de marcă si a producătorilor de imitaţiile frauduloase ale unor produse existente pe piaţă, sau la confirmarea originii (geografice/botanice) declarate pe etichetă, în special în cazul produselor certificate DOC (denumire de origine controlată) sau IG (indicaţie geografică).

 Monitorizare mediu

ICSI Analytics contribuie la acest  domeniu prin furnizarea de servicii de testare, monitorizare şi consultanță. Serviciile noastre cuprind testarea apei, aerului, solului, deşeurilor şi a altor produse, în scopul evaluării calității lor şi impactului asupra sanatății şi mediului.

Energie – caracterizare combustibili

Efectuăm măsurători ale compoziţiei elementare pentru combustibili solizi şi lichizi (ex. cărbune, păcură, ulei, lignit, antracit, cocs) prin ardere instantanee urmată de reducerea probei, colectarea, separarea prin cromatografie de gaze şi detectarea compuşilor pe un detector de conductivitate termică (TCD) în domeniul de analiză a C-H-N-S/O de la 0,01% (100 ppm) la 100%.

Furnizăm partenerilor/clienţilor noştri informaţii, date şi soluţii corecte, la timp, şi fiabile pentru activităţile pe care le desfăşoară. Îndeplinim acest deziderat prin implementarea la nivelul ICSI Analytics a unui sistem de management – calitate integrat, continuu îmbunătăţit prin alinierea politicilor şi procedurilor la cerinţele standardelor ISO 17025: 2005, ISO 9001: 2008 şi ISO 14001: 2005 şi specificului activităţii de cercetare.

Acreditări/Certificări ICSI Analytics

Asociația de Acreditare din România – RENAR 

1. Acreditare RENAR a laboratorului de încercări ICSI, conform SR EN ISO 17025:2018;  Certificat LI 062

Societatea Română pentru Certificare – ROCERT 

SR EN ISO 9001:2015, emis de ROCERT; Certificat RO 0548/4/6/1

SR EN ISO 14001:2015, emis de ROCERT; Certificat RO 0548/4/4/2

SR OHSAS 45001:2018, emis de ROCERT;  Certificat RO 0548/4/6/3

Alte certificari

Notificare CNCAN a laboratorului de încercări; Notificare ICSI LI-01

Autorizaţie sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentului;  Autorizaţie DSV

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.