Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Ramnicu Valcea

ICSI Energy este o facilitate de cercetare-dezvoltare având misiunea de a implementa, dezvolta și disemina în România tehnologiile energetice bazate pe hidrogen, dar și de a sprijini politicile prioritare naționale în domeniul energetic și de mediu. Grupează o infrastructură de excepție pentru întregul lanț al noii revoluții energetice (Producere→Stocare/Transport→Utilizare), iar resursa umană este focalizată pe dezvoltarea de tehnologii, produse și servicii ce concură la realizarea unei “economii a hidrogenului” în România.

Experiența acumulată în proiectele de cercetare din domeniul energiei încă din anul 2000 a condus la realizarea Centrului Național pentru Hidrogen și Pile de Combustibil, în 2009, și la transformarea acestuia în Instalație de interes Național în 2014. Întregul program de dezvoltare tehnologii energetice ale hidrogenului a fost completat din punct de vedere instrumental și al capabilității umane cu două facilități de cercetare: un laborator de temperaturi scăzute destinat aplicațiilor de stocare a hidrogenului lichid și tehnologiilor de stocare prin superconductivitate (CRYO-HY, 2012), și un laborator de stocare a energiei (ROM-EST, 2015). Toate acestea reprezintă acum ICSI Energy.

  • 2009 – CNHPC devine membru deplin al parteneriatului european public-privat Joint Technology Initiative – Joint Undertaking on Hydrogen and Fuel Cell, structură de cercetare ce susține cercetarea, dezvoltarea tehnologică și demonstrarea în domeniul pilelor de combustibil și a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen.
  • 2012 – Grupul de inițiativă în cercetarea hidrogenului din cadrul CNHPC conduce la înființarea Asociației pentru Energia Hidrogenului din România

Coordonator ICSI Energy: Dr. Mat. Elena Carcadea               e-mail: elena.carcadea@icsi.ro

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.