Pe 19 noiembrie 2020, de Ziua Cercetătorului și Proiectantului, ICSI Rm. Vâlcea a avut onoarea de a găzdui vizita Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

Alături de preşedintele României, la ICSI Râmnicu Vâlcea s-au aflat şi Vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Educaţiei și Cercetării, Monica Anisie și Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În cadrul vizitei a fost marcată aniversarea a 50 de ani de la înființarea institutului, jumătate de secol de cercetare științifică în slujba societății.

Președintele a fost invitat la o discuție pe tema cercetării românești, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele obținute de cercetătorii ICSI, obiectivele pe termen scurt și lung ale institutului, precum și proiectele pe care le desfășoară, în special cele două proiecte mari, HyRo 2.0 și TRIVALCEA, finanțate de Uniunea Europeană, care vor creşte capacitatea de cercetare şi dezvoltare în ceea ce priveşte hidrogenul şi domeniul nuclear.

Personalul specializat din cadrul institutului a prezentat laboratoarele și echipamentele de ultimă generație, precum și vehiculele pe bază de hidrogen, concepute la ICSI.

La finalul vizitei, Președintele a declarat că „Cercetarea trebuie privită ca o investiție în viitorul României. Este, alături de educație, șansa noastră la un viitor pe care nu avem voie să-l ratăm.

Pentru vizualizarea declarației de presă susținută de Președinte la finalul vizitei, accesați: https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratiile-de-presa-sustinute-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-la-finalul-vizitei-la-institutul-national-de-cercetare-dezvoltare-pentru-tehnologii-criogenice-si-izotopice-ramnicu-valcea