Atractii turistice

Salina Ocnele Mari

 

Muzeul trovanţilor

Salina Ocnele Mari , situată în județul Vâlcea, reprezintă una dintre cele mai mari rezerve de sare din România, având rezerve estimate de 9 miliarde de tone de clorură de sodiu. Mina este amenajată la 225 de metri deasupra nivelului mării și se întinde pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați. Salina are o temperatură medie anuală de 15 ° C. Extracția de sare de la Ocnele Mari a început din cele mai vechi timpuri, lucru dovedit prin descoperirea în acest loc a unui număr semnificativ de ciocane de minerit care aparțin culturilor din epoca neolitică, bronzului și timpuriu de fier.

Ocnele Mari Salt Mine

http://www.salinaocnelemari.ro/

 

Rezervație naturală - situată în satul Costești, județul Vrancea, Muzeul Trovantilor, a fost creat pentru a proteja creațiile geologice neobișnuite numite trovanti. cunoscut sub numele de "pietrele vii". Trovanții sunt formatiuni geologice care au forme surprinzatoare.

Trovants Museum

 

Mânăstirea Hurezi

 

Centru ceramicii-Horezu

Mănăstirea Horezu (Hurezi) a fost înființată în 1690 de către domnitorul Constantin Brâncoveanu în orașul Horezu, Țara Românească și, din 1993, a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Este considerată o capodoperă și si este cea mai reprezentativă construcție în stilul "brâncovenesc", cunoscută pentru puritatea și echilibrul său arhitectural, bogăția detaliului său sculptat, tratarea compozițiilor religioase, portretele votive și lucrările sale decorative pictate.

Hurezi Monastery


http://bestofromania.eu/hurezi-monastery

 

Este cel mai important centru de ceramică din Romănia cu o expoziţie permanentă( la Casa de Cultură şi în atelierele meşterilor olari). Împreună cu Mănăstirea reprezintă emblema localităţii. Centrul Ceramicii a fost inclus in anul 2012 in lista patrimoniului UNESCO.

Ceramics

http://bestofromania.eu/horezu-en

 

Transalpina

 

Pestera Muierilor

Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii. Transalpina străbate patru județe - Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba - traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o "șosea de creastă",[2] trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

Transalpina Highway

 

Are o lungime de aproximativ 7.000 de metri dispusă în 4 niveluri. Nivelul inferior constituie rezervația speologica împartita in doua sectoare: sectorul de nord (1.500m) și sectorul de sud (880m). La 40 de metri inălțime se afla etajul superior amenajat pentru turiști cu o lungime de 573 m, ajunge până la lungimea de 1.228 de metri o rețea de diverticule foarte greu accesibilă,dar se incearca sa se faca astfel incat accesibilitatea sa fie mult mai mare si mai usoara.

Women's Cave