ISTORIE
English | Intranet | 
Date de contact
 

Telefon: +40 250 732744
Fax: +40 250 732746
E-mail: Office(at)icsi.ro

Contact departamente

Linkuri utile
 

Ministerul Educatiei Nationale

Activitatea de cercetare
 

 
 
 
      ISTORIE  

 

     Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea este o unitate de cercetare ştiinţifică si dezvoltare tehnologica aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei Nationale - activitatea pentru cercetare.

                    Istorie

     INC-DTI – ICSI Rm. Vâlcea a fost fondat în anul 1970 sub denumirea de Uzina "G" Rm. Vâlcea, ca o instalaţie pilot industrial experimentală. Cercetările efectuate au fost finalizate prin brevetarea tehnologiei de producere a apei grele şi valorificarea ei la proiectarea şi construcţia Uzinei de apă grea ROMAG din Drobeta Turnu Severin. În anul 1991, Uzina "G" a fost reorganizată ca Institut de Criogenie şi Separări Izotopice, care în anul 1996 a fost acreditat ca unitate componentă a sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional.

                    Istorie

     In ultimii ani, ICSI Rm. Vâlcea a dezvoltat un amplu program intern de promovare a inovării ştiinţifice şi tehnologice prin care se urmăreşte valorificarea rezultatelor în producţie prin transfer tehnologic şi orientarea activităţilor către cerinţele societăţii.

     Prin apartenenţa României la Uniunea Europeană şi în contextul eforturilor de integrare în Spaţiul European de Cercetare, ICSI Rm. Vâlcea urmăreşte ca obiectiv prioritar creşterea participării comunităţii ştiinţifice la Programele de Cercetare şi Dezvoltare ale Comunităţii Europene.